De afgelopen weken kreeg ik van een aantal ondernemers terug dat ze teleurgesteld zijn in de Wet van Aantrekking en dat het eigenlijk niets doet voor hun bedrijf. Ze zoeken de verdieping op door te mediteren, te lezen en trainingen of cursussen te volgen. Maar waarom werkt het dan niet?

 

<

 

Het is niet wat het lijkt

Ik geloof in de Wet van Aantrekking. Ik pas het zelf veel toe en werk er ook mee met mijn klanten. Ik vind het heerlijk om mij daar volledig in te verdiepen en er meer over te leren. Maar het is niet het enige wat ik doe om mijn bedrijf te laten groeien en mijn omzet te behalen. Het is niet genoeg om een succesvol bedrijf te bouwen.

Soms denken we onterecht dat de Wet van Aantrekking het antwoord is. Dat het een gemakkelijke oplossing is die we kunnen toepassen en succes bijna garandeert. Zo werkt het dus niet. Ik kan me voorstellen dat het soms zo lijkt, misschien zelfs bij mij, alsof de coaches die jij volgt die werken met de Wet van Aantrekking, het enige is wat ze doen. Alsof het hun sleutel is naar groei en succes. Maar het is niet wat het lijkt. 

 

De essentiële combinatie 

Werken met energie en je mindset en hier over lezen en leren is geen garantie voor succes. Dit werkt namelijk niet zonder een duidelijke strategie en goede marketing. Visualiseren wat jij graag wilt, werkt niet als je vervolgens geen actie onderneemt. Deze tools kunnen geen succes zijn zonder een goed duidelijk plan met heldere concrete stappen. Het is een essentiële combinatie. Een combinatie die we vaak vergeten toe te passen als het gaat om de Wet van Aantrekking gebruiken in je business. De Wet van Aantrekking kan werken als een versneller in het bereiken wat je graag wilt, maar het is niet het ene antwoord voor succes. 

Misschien lijkt het alsof deze ondernemers alleen maar bezig zijn met hun alignment of dat ze de hele dag mediteren en dat dat de reden is waarom alles zo goed voor hun werkt. Maar verlies niet uit het oog dat zij op business gebied een aantal dingen heel slim en goed doen. Waarschijnlijk laten ze zichzelf vaak zien op Social Media, hebben ze ervaring met sales en weten ze duidelijk waar ze heen gaan en wat hun stappen daar naartoe zijn. Ze zijn én bezig met hun energie en alignment, en snappen ook hoe business werkt (of misschien doen ze onbewust van alles goed;)).

 

Wees niet teleurgesteld 

Wees niet teleurgesteld als je iets bent gaan doen met de Wet van Aantrekking en het werkt niet, omdat je daarnaast niet echt duidelijke stappen hebt gezet in je business. Een succesvol bedrijf runnen heeft ook altijd een strategische component. En juist de combinatie van strategie en de Wet van Aantrekking is heel krachtig. 

Wees dus kritisch op je gedachtes wanneer je naar iemand kijkt en denkt dat iemand succesvol is door alleen manifesteren en het juist toepassen van de Wet van Aantrekking. Dit is maar een deel van het hele verhaal. Wat er verder gebeurt, de kennis die iemand heeft, welke training iemand volgt of hoe goed iemand is in marketing, is dus ook aanwezig. Ook al zie je dit niet misschien voorbij komen op Instagram of spreekt de persoon in kwestie daar niet of nauwelijks over. 

Succesvolle ondernemers gebruiken de combinatie van deze krachten. Succesvolle ondernemers hebben vaak een goede strategie, sterke marketing, maken zichzelf zichtbaar en kennen hun ideale klant. Ik heb nog nooit iemand gezien die alleen door de Wet van Aantrekking en af en toe en keer iets op Instagram posten ineens 300.000 euro aan omzet heeft behaald. 

 

1 + 1 = 3

Vraag jezelf dus niet af vanuit vergelijking waarom bij jou er niets veranderd. Het is niet het enige wat je kan helpen. Het is niet het enige dat nodig is voor succes. De bewezen business strategieën, goede marketing en een scherpe boodschap zijn ook nodig voor succes. Door de Wet van Aantrekking kan het misschien moeitelozer gaan voelen, maar vergeet niet dat ondernemen nooit helemaal moeiteloos wordt. Er is altijd een vorm van actie, reflectie en slimme keuzes maken nodig om te begrijpen wat wel en niet werkt. Werken vanuit jouw energie en je passie zorgt ervoor dat je gaat werken in alignment. En wanneer je dit combineert met strategische stappen zetten en acties uitvoeren, kan je pas echt zien wat er gaat ontstaan. 

Wees dus oké met het idee dat je misschien op business vlak dingen anders/beter wilt gaan doen en dat het goed is dat je ook met de Wet van Aantrekking aan de slag bent gegaan. Ga jezelf niet veroordelen als de Wet van Aantrekking er nog niet voor heeft gezorgd dat je programma’s bommetje vol zitten of de aanvragen je om je oren vliegen. 

Zorg dat je aan beide vlakken tijd, liefde en aandacht besteed en blijf investeren zodat je op beide vlakken kunt groeien. Want dat zorgt voor synergie. Want 1+1= 3. Het zorgt ervoor dat je in een stroomversnelling komt, je resultaten verdubbelen en dat ondernemen moeitelozer gaat voelen.

En dat gun ik je enorm! Ik vind het zonde als je teleurgesteld bent over iets waar je misschien niet helemaal reële verwachtingen over hebt. Sta jezelf toe om te leren en te groeien. 

 

“Help! ik merk dat ik vastloop”

Ik kan me voorstellen dat deze twee onderwerpen wat vragen kunnen oproepen. Laat me vooral weten als je vragen hebt of ergens tegen aanloopt. Stuur me een mailtje als je een vraag hebt of maak kans op een groeigesprek van 45 minuten, waarin ik met je meedenk over hoe je kunt groeien met je bedrijf en hoe je er wél voor kunt zorgen dat je meer aanvragen van nieuwe klanten krijgt. Iedere maand selecteer ik 2 ondernemers met wie ik in gesprek ga. Je kunt je HIER aanmelden om in aanmerking te komen. Wie weet spreken we elkaar snel!

 

Volg me ook op instagram voor meer inspiratie en behind the scenes:

@ciska_iamgroots

Beluister de aflevering ook op iTunes en abonneer je op de I am Groots Podcast. Zo mis je geen enkele aflevering meer.
Beluister hier de aflevering op Spotify of vind ‘m op YouTube.

No Comments
Post a Comment