Ben jij de volle 100% gecommit aan je missie

Heb jij wel eens last van zo’n knagend of onrustig gevoel, maar weet je niet waar dat vandaan komt? Voel je wel eens dat je niet met de juiste dingen bezig bent, of teveel ‘side projects’ hebt lopen waardoor je niet je focus kunt leggen op de dingen waar je mee bezig wilt zijn? Dat zijn allemaal tekenen dat je dus niet 100% gecommit bent aan je missie, en dat is iets dat je op elk moment kunt veranderen.

Staat je missie in je agenda?

Een simpele manier om voor jezelf te checken of je wel 100% gecommit bent aan je missie is om eens een kijkje te nemen in je agenda. Hoeveel van jouw tijd en afspraken zijn gerelateerd aan je missie? Hoeveel procent van jouw activiteiten staan direct in dienst van jouw missie? Als dat geen 100% is heb je jouw antwoord. 

Ik bedoel hier niet mee te zeggen dat je helemaal verkeerd bezig bent als je af en toe met andere dingen bezig bent, maar al die andere projecten en klanten die niet kloppen met je missie zorgen voor dat knagende en onbestemde gevoel. En soms ook voor frustratie en minder energie.

Jouw zone of genius

De afgelopen weken ben ik het boek ‘The Big Leap’ van Gay Hendricks aan het herlezen. Een heel interessant boek over hoe we onszelf saboteren in de hoeveelheid geluk en succes die we “aankunnen”. Hij beschrijft in het boek ook de verschillende ‘zones’ waar je in kunt werken. De zone of competence, de zone of excellence en de zone of genius. En in die zone of genius ben jij op je allerbest. Komen jouw unieke talenten in actie en ben je van onschatbare waarde. Niet te verwarren met jouw zone of excellence. Dat zijn de dingen waar je ook erg goed in bent, maar die net niet jouw genialiteit laten zien. 

Als je erachter bent of kunt komen wanneer jij écht op je allerbest bent (hoe specifieker hoe beter), en wat je dan doet, kun je deze hoogstwaarschijnlijk direct linken aan je missie. Jouw zone of genius is de vorm waarin jij je missie in de wereld kan zetten, op jouw unieke manier.

Het is een keuze

Ik geloof dat je er op ieder moment van elke dag voor kan kiezen om 100% gecommit te zijn aan je missie en zoveel mogelijk vanuit je zone of genius werken. Als jij de beslissing maakt om je volledige focus te leggen op het leven en uitdragen van je missie kun je hele heldere keuzes maken. Je kunt daarmee heel goed inschatten wat wel en wat niet bijdraagt. En zolang jij die keuze maakt en zoveel mogelijk in je zone of genius werkt, kan het niet anders dan dat er geluk, liefde, overvloed en succes in je leven komt.

Wil je mijn inzichten en hoe ik daarop kwam horen? Beluister de podcast hier:

Beluister de aflevering ook op iTunes en abonneer je op de I am Groots Podcast. Zo mis je geen enkele aflevering meer!
Of beluister hier de aflevering op Spotify of YouTube.

Foto: Anouk fotografeert

No Comments
Post a Comment