Je uitstraling is een hele mooie tool voor meer zakelijk succes

De manier waarop mensen iets kopen is de laatste jaren enorm veranderd. Plus de markt is enorm veranderd. WAT je doet is niet meer uniek en niet de reden dat mensen iets bij je kopen. Het gaat erom WIE je bent en WAAROM je doet wat je doet. Dat zijn de belangrijke dingen die je over mag brengen, zodat mensen graag iets bij jou kopen en niet bij die ander die hetzelfde doet. Jezelf laten zien en waar je voor staat is essentieel, zeker als je een dienst verkoopt. Je uiterlijk en je uitstraling is een hele leuke en belangrijke tool voor meer zakelijk succes, waarmee je als vanzelf nóg meer van jezelf kunt laten zien. Communicatie zonder woorden, maar mega effectief.

Ik nam een podcast aflevering voor je op, waarin ik je vertel waarom je uiterlijk zo belangrijk is voor je zakelijk succes en hoe je hiermee aan de slag kunt gaan. Beluister de podcast hieronder, of lees het artikel onder de podcast.

Non-verbale communicatie zegt ook alles

55% van de eerste indruk die je maakt, wordt gebaseerd op je uiterlijk. En maar 7% door wat je zegt. Je uiterlijk is voor een heel groot deel bepalend voor hoe mensen je zien en wat voor beeld ze van je hebben. Het helpt de ander om jou in een bepaald hokje te plaatsen. Het kan je dus enorm helpen als je uiterlijk hetzelfde vertelt als wat jij zegt en schrijft. Het brengt je boodschap makkelijker en effectiever over.

Mensen zijn visueel ingesteld en hebben na een paar seconden al een beeld van jou. Met bijbehorende associaties, gedachten en gevoelens. Door hier bewust van te zijn én dit ook als tool te gebruiken om je boodschap nog sterker over de bühne te krijgen, kun je hier veel voordeel mee behalen. Je communiceert makkelijker, sterker en je blijft vele malen beter hangen bij de ander.

Tool voor meer zelfvertrouwen

Je kleding en je kledingstijl is een ontzettend leuke tool voor meer zakelijk succes. Behalve dat het communiceert zonder woorden kan de juiste kleding je zelfvertrouwen een enorme boost geven. Wanneer je je mooi voelt in wat je draagt, of je sterk en succesvol voelt in die éne outfit kun je veel meer bereiken dan je denkt. Hoe jij je voelt, straal je uit, en dat helpt je (op een misschien onbewuste manier) naar meer succes. Zowel zakelijk als privé.

Opvallen tussen al die anderen

Je bent allang niet meer uniek door wat je doet. Er zijn talloze andere coaches, instagramspecialisten, fotografen, massagetherapeuten of reiki-behandelaars. Maar wie je bent, waarom je doet wat je doet en hoe je het doet is wel uniek. En dat kun je heel goed overbrengen met je uiterlijk. Door je kledingstijl helemaal aan te passen op wie jij bent, wat jij wilt uitdragen en welk gevoel je wilt overbrengen, versterk je je unieke punten en blijf je hangen. Je valt op tussen de grote menigte. En mensen zeggen meer en makkelijker ‘Ja!’ tegen jou, omdat ze graag bij JOU klant willen worden. Om wie jij bent en wat jij hen voor gevoel geeft.

Jezelf zijn is niet alleen jezelf zijn, maar ook jezelf laten zien. In zowel woorden als beeld als gevoel. En daarvoor is je uiterlijk en je kleding een ontzettend mooie tool voor meer succes!

Meer weten?

Vind je dit een interessant onderwerp waar je mee aan de slag zou willen? Kijk dan eens naar onze 2 styleguides over het dragen en werken met kleur en hoe jij met professionele stylinghacks en -tips je looks naar een hoger niveau brengt.

Ben je wel eens uitgekeken op je huidige garderobe? Of heb je van alles in de kast hangen dat je weinig tot nooit draagt? Met de online training ‘Een nieuwe garderobe voor 0,-‘ leer je met andere ogen kijken naar je kledingstijl en je huidige kledingstukken. Je leert anders en beter combineren en je uiterlijk beter afstemmen op wie jij bent.

Volg me ook op instagram voor meer inspiratie en behind the scenes:

@ciska_iamgroots

Beluister de aflevering ook op iTunes en abonneer je op de I am Groots Podcast. Zo mis je geen enkele aflevering meer.
Beluister hier de aflevering op Spotify of vind ‘m op YouTube.

No Comments
Post a Comment