“Maar ik houd het graag lekker positief.” Die hoor ik vaak in gesprek met mijn ideale klant. Ze zijn positief ingesteld, en willen hun klant ook graag “lekker positief” benaderen. Hartstikke mooi, en goed dat je positief ingesteld bent, maar dat je jouw klant alleen maar positief wilt benaderen is een gemiste kans. Maar waarom?

Luister waarom dat zo is in de podcast. Lees je liever? Lees dan verder onder de aflevering.

Wat ons meer motiveert als mens

Wij mensen zitten complex in elkaar. Feit is dat we altijd bereid zijn om harder te rennen van ons probleem WEG, dan naar ons verlangen TOE. Zo zijn we nou eenmaal geprogrammeerd. Als je leven er vanaf hangt, kun je veel harder lopen dan hoe snel je zou lopen richting die geweldige droom.

Zo zit dus ook jouw klant in elkaar. Die is altijd meer gemotiveerd om van zijn probleem/pijn af te komen dan hoeveel haast hij heeft om naar zijn droom toe te werken. Dus wanneer je het niet hebt over het probleem dat hij ervaart, of uberhaupt niet weet welk probleem je voor hem oplost, dan mis je een enorme ingang en motivatie bij je klant.

Wat zit er achter?

Vaak hoor ik van ondernemers dat ze liever lekker positief blijven. En dit komt voort uit een bepaalde overtuiging. Dat je niet positief bent ingesteld als je op iemands pijn ingaat. Of dat je daarmee op de verkeerde manier iemand zou triggeren tot een koopbesluit, en dat je dan niet integer bent of een “vieze verkoper”. Maar is dat echt waar? Of veroordeel je dan jezelf stel dat je dat zou doen?
Eigenlijk altijd als deze bewering omhoog komt, misschien herken jij ook wel dat je het liever positief insteekt, dan zit daar een bepaalde overtuiging op. Dat het niet kan, dat je dan iemand iets probeert aan te smeren, en ga zo maar door.

De behoefte van je klant

Door voorbij te gaan aan de huidige situatie van je klant met zijn pijn en probleem, omdat je het liever positief houdt, vermijd je een heel groot verlangen van jouw potentiële klant. Namelijk het verlangen om gezien, gehoord en begrepen te worden door jou. Want pas als dat is gebeurd, ontstaat er vertrouwen en kan je klant voelen dat hij bij jou aan het juiste adres is. En in goede, liefdevolle en betrouwbare handen is. En die stap wil je dus absoluut niet overslaan. Want vertrouwen is 1 van de 4 belangrijkste emoties die nodig zijn bij een koopbesluit.

Boek hier je call

Is het nu ook tijd dat je bedrijf echt gaat leven en je betaald gaat worden naar jouw Goud? Ben je klaar voor consistent de leukste en beste klanten, met grip op je resultaten en marketing op jouw manier? Met garantie. Boek dan nu je call, en ik denk graag met je mee.

Volg me ook op Instagram voor meer tips en behind the scenes:

@ciska_iamgroots

Beluister hier de aflevering op Spotify of vind ‘m op iTunes bij de I am Groots Podcast.

No Comments
Post a Comment