Ciska gaat in gesprek met Nadine Walter, grafisch vormgever

Nadine Walter studeerde grafisch vormgeven en interieurstyling en wist eigenlijk daarna meteen al dat ze iets voor zichzelf wilde beginnen. Het kostte even tijd en was even zoeken hoe deze twee vormen te combineren, maar uiteindelijk ontstond haar eigen bureau Studio Vorm Creative. Dat ze een oog heeft voor alles wat mooi is, blijkt wel uit haar mooi gestileerde Zaanse huisje in Zaandijk. Ciska ging bij haar op bezoek en sprak haar over haar creativiteit, haar carrièrepad tot nu toe en ondernemen.

Grafisch + interieur = Studio Vorm Creative

Samen met haar vriend woont Nadine in een ouderwets Zaanse (houten) huisje. Als interieurstylist weet zij natuurlijk als geen ander hoe dit in te richten. De combinatie van grafisch vormgeven en interieurstyling komt helemaal samen in haar eigen bureau Studio Vorm Creative. Het liefste werkt ze dan ook een totaalconcept uit voor bedrijven – van logo, tot website tot de inrichting van een winkel, restaurant of kantoor. Zo kan ze al haar creativiteit kwijt.

Van loondienst naar ondernemen

Na haar studie tot grafisch vormgever en stylist wist Nadine Walter eigenlijk altijd al dat ze iets voor zichzelf wilde beginnen. Wat precies en hoe was nog niet duidelijk, dus ging ze eerst een tijdje ervaring opdoen in loondienst. Na een paar jaar ervaring zette ze toch de stap naar zelfstandig ondernemen, omdat ze al haar creatieve ideeën ook daadwerkelijk kan uitvoeren. Voor haar eigen bedrijf en voor haar klanten. Nadine vindt het fijn dat er geen kaders of grenzen zijn, alles kan en mag.

De uitdagingen van ondernemen

Toch is het ondernemen ook niet altijd makkelijk. Juist doordat alles kan is het soms lastig bepalen waar je begint en wat de meeste effectieve stappen zijn, vertelt Nadine. Ik vind het heel fijn om ook kennis en ervaring te halen bij anderen. “Ik ga bijvoorbeeld graag praten met andere ondernemers, kijk webinars van experts of ga praten met een coach. Zo kom ik steeds weer een stap verder en leer ik van anderen.”

Herkenbaar? Of wil je ook graag iets voor jezelf beginnen en zoek je naar meer rolmodellen en tips van andere ondernemers? Eerder ging Ciska ook in gesprek met ondernemers Emilie Sobels van #workmode, marketeer en copywriter Marjolein van den Broek en eigenaar van Vriendinnenonline Lize Mast. Abonneer je op ons YouTube kanaal om geen video meer te missen en alle vorige afleveringen met alle stoere en ondernemende vrouwen terug te kijken. Abonneer je HIER.

No Comments
Post a Comment