Kleed je naar je ambities

“Waar wil je nog naartoe groeien? Wat zijn je ambities?” Dit zijn geweldige vragen waar ik graag met andere vrouwen over praat. Door die stip op de horizon voor jezelf te hebben én uit te spreken naar anderen komt er al iets in beweging en laat je zien hoe groot (of klein) je ambities zijn. Stem je kleding af op die stip op de horizon en je zult merken hoeveel sneller je daar kunt komen.

Pas jij je aan of loop je vooruit?

Vorige week had ik een bijzonder goed gesprek met een manager bij een groot internationaal bedrijf over haar ambities. Ik vroeg haar hiernaar in het begin van ons gesprek en ik kreeg direct een heel helder en stevig antwoord. Toen ik haar later in het gesprek vroeg hoe ze haar kleding en presentatie inzet om die ambities te realiseren, kwam er een verrassend antwoord. “Ik kleed me eigenlijk heel casual en pas me aan aan het team dat ik nu leid. Ik wil dat iedereen zich op zijn gemak voelt en dat ik benaderbaar ben.” Door haar eerlijkheid en openheid hierover kwamen we tot de conclusie dat ze zich vooral kleedt naar haar huidige situatie, en niet naar hoe zij de toekomst voor zich ziet. Een gemiste kans!

Show, don’t tell

Het meest gehoorde advies aan (startende) ondernemers of vrouwen met ambities is “Gewoon doen!”. En dat lijkt een open deur, maar het klopt als een bus. En dat geldt ook voor hoe jij je ambities wilt waarmaken. Laat zien wat je wilt in plaats van het alleen te vertellen. Het zit ‘m hierin niet alleen in je acties, maar ook in je uitstraling. Zoals je weet wordt de indruk die je maakt voor 55% gevormd door je uiterlijk. Dus bij het bepalen van je uitstraling wil je heel duidelijk laten zien waar je naartoe wilt, en je niet laten leiden door waar je nu bent.

Manifesteer door middel van je kleding

Als je niet zo bent van de spiritualiteit, sla dit laatste stuk dan vooral over en begin meteen met het nadenken over hoe jij jouw ambities kunt laten terugkomen in je uiterlijk. Voor iedereen die daar wel iets mee heeft, wil ik je graag nog het volgende meegeven. Door je kleding namelijk af te stemmen op jouw toekomstbeeld, manifesteer je jouw doelen en ambities. Je doet als het ware al alsof je daar bent, waardoor je een heel goed beeld krijgt van hoe het zou zijn als je die ambities hebt gerealiseerd. Je visualiseert dit hiermee voor jezelf, maar ook voor je omgeving. Zo gaat iedereen je ook anders waarnemen, en wordt je al gezien als wie je wilt zijn of wat je wilt doen in de toekomst. En zo versnel je het proces enorm, en voor je het weet moet je weer een nieuwe stip op de horizon zetten…

Ben je benieuwd hoe dit ook voor jou kan werken? Heb je het gevoel dat je sneller kunt groeien, zowel in je ontwikkeling als met je bedrijf of in je functie? Of weet je niet hoe je met je kleding een goede uitstraling kunt creëren die bij jou, je figuur en je ambities past? Ik bied nu tijdelijk gratis adviesgesprekken aan met mij persoonlijk om je op weg te helpen. Vraag deze HIER aan.

Foto: rawpixel
No Comments
Post a Comment