Ondernemen in tijden van corona vraagt om onze verantwoordelijkheid en leiderschap

Het is een enorme roerige, uitzonderlijke, gekke tijd nu het corona-virus ook in Nederland waart. Na de aankondiging van de verregaande en ingrijpende maatregelen om verdere, snelle verspreiding tegen te gaan, zullen we hier allemaal de gevolgen van merken. Als ondernemer is deze tijd extra spannend en uitdagend, en dwingt het ons opnieuw te kijken naar onze werkzaamheden en dienstverlening. Tegelijkertijd biedt deze tijd ook kansen en mogelijkheden. Het is de tijd om onze verantwoordelijkheid te nemen en op te staan.

Ik nam een podcast op over hoe ik naar het virus en de maatregelen kijk en ik deel een aantal tips en suggesties met je om te kijken naar hoe je deze tijd zo goed mogelijk door kunt komen.

Ondernemen in tijden van Corona

Voor veel ondernemers zullen de maatregelen die het kabinet heeft afgeroepen gevolgen hebben. Afspraken kunnen niet meer doorgaan. Horecagelegenheden moeten sluiten. Er zal weinig bezoek zijn in winkels en salons, of wellicht zijn deze dicht. Als ondernemer zul je in meer of mindere mate te maken hebben met de gevolgen die dit heeft, zowel in praktische als in financiële zin. Je kunt bij de pakken neer gaan zitten en deze 3 weken als een verplichte vakantie zien. Of je kijkt naar alle mogelijkheden die het je biedt en durft open te staan voor alle lessen die deze situatie ons kan leren.

Wat kan er wel?

Ons sociale leven en werkende leven staat even op zijn kop en in veel gevallen on hold. Maar ondernemen in tijden van corona betekent niet dat er niets meer kan. Denk eens na over alles wat er wel kan. Wees creatief. Denk out of the box. Hoe kun je mogelijk jouw diensten of producten nog wel leveren, op een andere manier of ander moment? Of kun je jouw aanbod aanpassen aan de situatie en met een relevant en belangrijk alternatief komen om alsnog van dienst te kunnen zijn aan jouw doelgroep? Wees open en kijk vanuit de situatie naar jouw klanten; wat hebben zij nu nodig? En wat kun jij daarin bieden? Of welke ruimte geven deze 3 weken ons, waarin jij van waarde kunt zijn?

Neem je verantwoordelijkheid en sta op

Het is nu aan jou als ondernemer om je grotere zelf te laten zien. Sta op! Spreek je uit! Wees dienstbaar en neem je verantwoordelijkheid. Hoe kun jij je steentje bijdragen? De situatie roept om mensen die zich uitspreken, die stelling durven in te nemen en die in actie durven komen. We hebben elkaar nodig, juist in deze tijden van corona en alle ingrijpende maatregelen.

Zo stel ik mijzelf graag ter beschikking de komende 3 weken voor alle ondernemers die last ondervinden van het virus en de maatregelen. Of voor ondernemers die het erg spannend vinden wat voor effect dit gaat hebben op hun bedrijf de komende tijd. Vanaf maandag 16 maart open ik een speciaal instagramaccount waar ik je graag help met alles waar nu om gevraagd wordt; goede communicatie in tijden van crisis, hoe ga je mentaal gezond om met deze spannende tijd en uitdagingen, hoe kun je met creatief zijn toch je bedrijf blijven draaien etcetera. Dagelijks bespreek ik deze topics en deel ik mijn tips en kennis met je. Iedere week zijn er ook 2 live Q&A’s en coachingsessies, waarin ik graag met je meedenk en je vragen beantwoord. Dat doe ik zolang deze situatie aanhoudt, en in ieder geval de komende weken t/m 6 april.

Wil je aanhaken? Ben je ondernemer en wil je ook zo goed als kan deze tijd doorkomen? Kijk dan hier voor meer info en meld je aan.

Volg me ook op instagram voor meer inspiratie en behind the scenes:

@ciska_iamgroots

Beluister de aflevering ook op iTunes en abonneer je op de I am Groots Podcast. Zo mis je geen enkele aflevering meer.
Beluister hier de aflevering op Spotify of vind ‘m op YouTube.

No Comments
Post a Comment